Nieuws

KLAARLAND BESTAAT 50 JAAR!

Op 31 mei 1970 verhuisden de 6 stichteressen van O.L.Vr. van Klaarland vanuit abdij Nazareth in Brecht naar hun tijdelijke onderkomen in Kiewit, Hasselt. Daarmee zag een nieuwe cisterciënzergemeenschap het licht. Op 31 mei 2020 bestaat Klaarland dus precies 50 jaar. We zijn blij en dankbaar dat we dit gouden jubileum kunnen vieren met nog 4 van de stichteressen in ons midden. Vanwege de coronacrisis vieren we dit grote feest enkel in eigen kring, waarbij ons gebed uitgaat naar allen die hebben bijgedragen aan de opbouw en groei van onze gemeenschap en die we graag hadden willen uitnodigen.

INFO COVID-19:
– Er zijn voorlopig geen eucharistievieringen in Klaarland.
De kerk blijft open voor persoonlijk gebed.
– Onze kloosterwinkel is geopend op de normale tijden. Voor uw en onze veiligheid, vragen wij u 1,5 meter afstand te houden, zo mogelijk een mondmasker te dragen en gepast te betalen (enkel contante betaling mogelijk).
-Ons gastenhuis is tot nader order gesloten.

Kloosterproducten van Priorij Klaarland  te koop in verschillende Webshops

Steeds meer webshops hebben belangstelling om onze confituur online te verkopen. Wij bevelen hen van harte bij u aan!

Webshops die onze confituur verkopen:
– Koningshoeven kloosterwinkel online
Trappist Westvleteren
Carmelitana Gent
Trappist Tribute
Zie ook het promotiefilmpje op Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=OH6t_Lz-BXA 

Al onze kloosterproducten zijn ook rechtstreeks bij ons te bestellen voor levering per post. De verzendkosten bedragen ca. 6 euro (BE) of 8 euro (NL) voor pakketten tot 10 kg. U vindt een factuur bij de levering.
Voor meer informatie en bestellingen: producten[@]priorijklaarland.be (verwijder de haken rond het @-teken).
Vermeld a.u.b. uw naam, adres en wat u precies wenst te bestellen.

 

 

Verbouwingswerken afgerond

Vanwege de toenemende vraag naar onze artisanale confituur en ambachtelijke koekjes en de steeds strengere wetgeving op het gebied van voedselveiligheid, hebben wij, de zusters van Klaarland, een aanbouw gerealiseerd aan de bestaande ambachtsgebouwen, gelegen aan de achterkant van het klooster. Ook zijn enkele bestaande werkruimtes ingrijpend verbouwd. Er is nu meer ruimte voor productie en opslag van zowel verpakkingsmaterialen als afgewerkte producten.