Nieuws

Klaarland op TV
Op dinsdag 6 oktober om 20.40 is Klaarland te zien in het VRT-Programma op Eén:
‘Durf te vragen’. Twee zusters beantwoorden vragen in de studio en er is een reportage te zien van het bezoek van Siska Schoeters aan Klaarland.

Stopzetting verkoop biergisttabletten
Helaas zullen wij de verkoop van onze biergisttabletten op korte termijn beëindigen.
Enkele van onze doorverkopers, onze kloosterwinkel en onze webshop beschikken nog over een beperkte voorraad.

Op 17 juli verscheen een mooi artikel op Kerknet over onze confituur en onze nieuwe webshop.

Webshop Kloosterproducten:
Klaarland krijgt een eigen webshop!

Vanaf 25 juni kunt u terecht op onze gloednieuwe webshop, waar u al onze kloosterproducten kunt aankopen. Ze worden dan per post  naar u verzonden.
Neem er eens een kijkje en geef het door aan andere belangstellenden!
Koopt u onze producten toch liever in een fysieke winkel?
Al onze verkooppunten vindt u hier.

Zie ook het promotiefilmpje op Youtube (klik op de link):
Over onze confituur

COVID-19 update 11 juli:
– Ons gastenhuis is vanaf 1 juli opnieuw beperkt geopend. Reserveringen gebeuren liefst per e-mail.
– Er zijn voorlopig helaas geen publiek toegankelijke eucharistievieringen in Klaarland, omdat onze kerk zo klein is.
U blijft van harte welkom in onze kerk voor persoonlijk gebed en om met ons het getijdengebed mee te bidden. Helaas is er slechts plaats voor zes bezoekers tegelijkertijd. Mondmaskers zijn vanaf 11 juli verplicht in gebedshuizen.

– Onze kloosterwinkel is geopend op de normale tijden. Voor uw en onze veiligheid, vragen wij u 1,5 meter afstand te houden, een mondmasker te dragen en gepast te betalen (enkel contante betaling mogelijk).

KLAARLAND BESTAAT 50 JAAR!

Op 31 mei 1970 verhuisden de 6 stichteressen van O.L.Vr. van Klaarland vanuit abdij Nazareth in Brecht naar hun tijdelijke onderkomen in Kiewit, Hasselt. Daarmee zag een nieuwe cisterciënzergemeenschap het licht. Op 31 mei 2020 bestaat Klaarland dus precies 50 jaar. We zijn blij en dankbaar dat we dit gouden jubileum konden vieren met nog 4 van de stichteressen in ons midden. Vanwege de coronacrisis vierden we dit grote feest enkel in eigen kring, waarbij ons gebed uitgaat naar allen die hebben bijgedragen aan de opbouw en groei van onze gemeenschap en die we graag hadden willen uitnodigen.

Verbouwingswerken afgerond

Vanwege de toenemende vraag naar onze artisanale confituur en ambachtelijke koekjes en de steeds strengere wetgeving op het gebied van voedselveiligheid, hebben wij, de zusters van Klaarland, een aanbouw gerealiseerd aan de bestaande ambachtsgebouwen, gelegen aan de achterkant van het klooster. Ook zijn enkele bestaande werkruimtes ingrijpend verbouwd. Er is nu meer ruimte voor productie en opslag van zowel verpakkingsmaterialen als afgewerkte producten.